top of page

25'ten Önce 25' Bin

25'ten Önce 25' Bin, 25'ten Önce 25' Listesinde tamamlanmış bir madde olsa da belki de bir maddeden daha fazlası benim için. Öncelikle kısaca ne olduğu hakkında konuşalım. Tıpkı 25'ten önce 25' gibi bir hedef listesi olduğu aşikar ama adından da anlaşıldığı gibi kitaplar ve okuma oranım üzerine kurulu. Bu listede amaç belirli bir tarihe kadar ki bu benim için 25 yaş idi ki o zamanlar oldukça güç gözüken ama şimdilerde çok basit olduğunu düşündüğüm bir hedefe ulaşmak! Yani 25 Bin sayfa kitap okuyabilmek. Elbette bu listeyi dolduran kitaplar öyle okumak için okuyacağınız, size anlık doyumlar dışında çok fazla bir şey katmayacak kitaplardan değiller. Modern Klasikler Serisinden bahsediyorum. Şimdiye kadar 85 üzerini gördük ve hedefi tamamlayalı neredeyse bir ay oldu. Listedeki maddelerde kendisini görebilirsiniz. Kendisi aynı zamanda bir defter ve bu defter okumakta olduğum kitaplar ile ilgili not ve derlemelerimi, hangi ülke edebiyatı ve yazar ile yoğunlaştığımı göstermekte olan bir çizelge aslında! Kendisini ve o sürece ait birkaç görseli sunarak aktarmaya çalışacağım. Gönül isterdi ki defterin tamamını burada bire bir yayınlayabileyim ama inanın bana oldukça güç gözüküyor çünkü epey derlemeye sahibim. Bu durumda en azından amacım fikri sunmak ve eğer kafanıza yatarsa, uygularak kendinize bir şeyler katabilmeniz elbette. Ehm yeni hedef de 25'ten Önce 25+25 Bin olarak değişti bile!

 

Çizelge okumakta olduğum kitabın kapak resmi, hangi dünya edebiyatına ait olduğu, yazarı, kendi yorumlarım, çıkarımlarım ve alıntılardan oluşmakta olup en alt kısmı da sayfa konusunda bilgi veriyor. Ehm ben bu arada tüm kitaplarımın başına isim soy isim ve tarih atma konusunda kimileri gibi takıntılı olanlardanım!


null

Çok uzun zaman önce web sitemi aslına bakarsanız kitaplar ve çıkarımlarım üzerine kurmayı planlamaktaydım fakat en nihayetinde ilgilerim öyle çok ve çok yönlü ki hepsinin kapsasın istediğimden en azından şimdilik bu hedef rafa kalkmış oldu ama bunun anlamı asla raftan gün yüzüne çıkartılıp tekrar kurulmayacak olması değil elbette, bir gün neden olmasın? Uzun lafın kısası yine de okuduğunuz herhangi bir kitap hakkında konuşmak, fikir almak, fikir vermek isterseniz eğer, nasıl iletişime geçebileceğinizi biliyorsunuz! İstatistikler nerede diye merak ediyorsanız onları da Instagram hikayelerimden takip edebilirsiniz!

 

Ah hani size o rafa kalktı dediğim bir hedefim vardı ya, en nihayetinde ben hedeflerimi rafa bırakma konusunda çok iyi olanlardan olmayıp, kendime verdiğim sözleri tutma konusunda fazla takıntılı biri olarak, ehm yakında çok olmasa bile yakında.. DreamerBey koskoca bir sayfasını size ayırarak 25'ten Önce 25'i tümüyle buralarda yayınlayacak ! Ve şimdilerde içerik düzenlemeleri yapılmakta bile !

Hayalperest Benden Sevgilerle..

bottom of page